Antoine_Marois_Cidre_Portrait.jpg

Antoine Marois


Domaine Antoine Marois



+ Cider met enorm bewaarpotentieel
+ Cuvées parcellaires
+ Terroir
+ Prachtig familiedomein


Antoine Marois maakt cider volgens de regels van de kunst. Zijn flessen hebben bewaarpotentieel en ontwikkelen zich verder doorheen de jaren. Het was tot voor kort vrij uitzonderlijk om cider te laten rijpen, hij was één van de eersten om hiermee te experimenteren.

Antoine+-+appels+selecteren.jpg
Kastanje in bloei.jpg

Na tientallen jaren als agronoom te hebben gewerkt in de Champagne, de Bourgogne en het Rhônedal, keert Antoine Marois in 2016 terug naar zijn geboortestreek de Pays d’Auge. Hier in het hart van Normandië begint hij te schrijven aan het eerste hoofdstuk van zijn passieverhaal. Overtuigd dat de streek grote ciderterroirs huisvest, neemt Antoine de boerderij en boomgaarden van zijn grootouders in Cambremer over.  

Antoine Marois bewijst met de techniek en beheersing van zijn proces, geïnspireerd door het wijnmaken, dat deze kwalitatieve ciders hun plek verdienen tussen andere klassedranken. De hoogstamappels worden met de hand geraapt en de inheemse gisten zorgen voor de transitie van sap naar cider. Buiten de oogssttijd worden de boomgaarden door de koeien van een bevriende buurman begraasd. Deze symbiose, een aloud gebruik uit de Pays d'Auge, getuigt van respect voor de bodem en de biodiversiteit.

Bijzonder aan zijn flessen is dat ze allen cuvées parcellaires zijn. Elke cider is gemaakt van één oogst afkomstig uit één enkele boomgaard, een rariteit in de cider wereld. Zo legt elke cuvée (op basis van een perceel) het buitengewoon potentieel en de eigenheid van zijn terroir bloot. De namen Jurassique, Les Silex of La Garenne vertegenwoordigen de ondergrond waarop de bomen zijn geplant.

Antoine Marois maakt cider volgens de regels van de kunst. Zijn flessen hebben bewaarpotentieel en ontwikkelen zich verder doorheen de jaren. Het was tot voor kort vrij uitzonderlijk om cider te laten rijpen, hij was één van de eersten om hiermee te experimenteren. 

Antoine Marois vervaardigt unieke en bezielde ciders en onderscheidt zich door zijn gedrevenheid en oog voor de kleinste details. 

appelen%2Bin%2Bmanden%2B%252B%2Bantoine.jpg
Aan de entree van het erf prijkt een enorme honderdjarige kastanje.

Aan de entree van het erf prijkt een enorme honderdjarige kastanje.


Onze flessen van dit domein:

Next
Next

Apothicaire, Bretagne (FR)