Paul Caillouel
Sicera

+ Familie met een eigen appelvariëteit
+ Meer dan 150 jaar productie
+ Fermentaties in Franse wijnvaten


Paul Caillouel tracht het werk van zijn betovergrootvader Guillaume te beschermen door de Caillouel appel te herlanceren. De appelsoort blijkt ideaal voor verfijnde en complexe ciders.

Al vier generaties lang wordt de kunst van het cider maken doorgegeven binnen de familie Caillouel. In het midden van de 19e eeuw waren Guillaume Caillouel en later zijn zoon Florentin Caillouel gepassioneerde appelsap, cider- en Calvadosproducenten. Hun reputatie en niet-aflatend onderzoek leidde tot de selectie van een appelsoort waaraan zij in 1886 hun naam gaven: de Caillouel appel.

Na de Tweede Wereldoorlog nam de vraag naar cider af. Tegelijkertijd werden onder impuls van de industriële agro-industrie massaal boomgaarden gekapt om de teelt van graan en maïs mogelijk te maken. De Caillouel appel geraakte net als vele andere appelvariëteiten in de vergetelheid.. 

Paul Caillouel tracht het werk van zijn betovergrootvader Guillaume te beschermen door de Caillouel appel te herlanceren. De appelsoort blijkt ideaal voor verfijnde en complexe ciders. Het familiedomein bevindt zich in het hart van Normandië, tussen de Seine- en de Rislevallei. De boomgaarden bestaan uit 10ha hoogstambomen en 10ha laagstambomen. Innovatie en creativiteit gaan bij Sicera hand in hand met traditie en het beschermen van familiaal erfgoed. 

Wij leerden Paul kennen in 2020 op aanraden van Antoine Marois. En wanneer Antoine iemand aanraadt, weet je dat het de moeite zal zijn!


Onze flessen van dit domein:

Previous
Previous

Pacory, Normandië (FR)